В Україні зараз правила метрополітену дозволяють лише перевезення дрібних тварин та птахів у клітках. Саме тому на сайті електронних петицій Київської міськради зʼявилося звернення з проханням дозволити проїзд з собаками у метро. Станом на 19:30 зібрано 6050 підписів.

Петиція, подана киянами, з вимогою дозволити проїзд із собаками у столичному метро 20 лютого набрала потрібну кількість голосів для розгляду в КМДА.

Як зазначає «Хмарочос», у Нью-Йорку, наприклад, собак у метро дозволено перевозити, лише якщо вони «знаходяться у якому-небудь контейнері та не заважають іншим пасажирам». Правило не стосується собак-поводирів. Пасажири можуть перевозити собак будь-якого розміру, проте вони повинні потурбуватись про те, щоб їхні улюбленці були у переносці. Зазвичай тварин перевозять у різноманітних сумках та рюкзаках. Деякі винахідники навіть придумали одягати своїх тварин у сумки з IKEA.

У Парижі людям також дозволено перевозити собак у метро. Маленьких собак дозволено перевозити у переносках, а більших, які не поміщаються у переноску розміром 45 сантиметрів, можна перевозити лише з повідцем та намордником. Але для них потрібно буде придбати окремий квиток за зниженою ціною.

У Лондоні такі ж правила, як у Парижі, однак перевезення собак усіх розмірів безкоштовне. Але чотирилапим друзям заборонено користуватись ескалаторами, адже вони можуть пошкодити свою шерсть, кігті або шкіру. Власникам маленьких собак радять взяти їх на руки, а господарям більших порід, радять обрати інший маршрут.

В Барселоні собак не можна перевозити в метро у пікові години у будні дні – такі обмеження стосуються лише періоду з 11 вересня по 24 червня. Собака повинна бути на повідці та мати намордник. Також один пасажир може увійти до метро лише з однією собакою.

В Україні ж, на відміну від наземного громадського транспорту, де перевезення собак дозволене за наявності повідця та намордника, правила метрополітену дозволяють лише перевезення дрібних тварин та птахів у клітках. У метро пускають собак-поводирів, які допомагають людям з вадами зору, проте власнику тварини потрібно мати спеціальний сертифікат.

У столиці не пустили в метро незрячого із собакою-поводирем та принизили. Джерело: <a href=
">https://www.unian.ua/society/1856261-u-stolitsi-ne-pustili-v-metro-nezryachogo-iz-sobakoyu-povodirem-ta-prinizili-u-pidzemtsi-vje-prokomentuvali-takiy-vchinok.html"]33157[/img]

Раніше повідомлялось: Петиція на сайті Київради про виділення коштів на військових, а не другорядні проєкти набрала необхідну кількість підписів

Популярні новини зараз

На Київщині ⁠зафіксовано падіння уламків в 4 районах області — КОВА

На Київщині внаслідок влучання по цивільній інфраструктурі зафіксовано пожежу

Силами та засобами ППО всі повітряні цілі в районі Києва було знищено — КМВА

У Києві будуть проходити військові навчання — киян попереджають про заборони

Показати ще