Чоловік вирішив скористатися послугами Укрпошти та відправити посилку до Австрії. Однак поштовий оператор направив її до США. Згодом вона повернулася до України та загубилася. Він вимагає відшкодування у розмірі 2 558 гривень. Про це йдеться у рішенні Шевченківського районного суду Києва за 2021 рік.

Чоловік Укрпоштою відправив посилку до Австрії. Однак її направили до США, котра була повернута до України та втрачена. Чоловік звертався з відповідними заявами до Укрпошти про розшук посилки. При цьому, згодом він отримав листи, у яких зазначалось, що пошук ще триває.

Розгляд справи

Суд з'ясував, що 12.07.2019 року чоловіку надавались послуги поштового зв'язку з пересилання міжнародного поштового відправлення в Австрію на суму 787 гривень, що підтверджується фіскальним чеком. Направлену ним посилку адресат не отримав, оскільки її направили до США, а надалі до України.

"Втрата міжнародного поштового відправлення на суму 787 гривень відбулась внаслідок неналежного надання відповідачем послуг".

Що вирішив суд?

Суд задовольнив позов чоловіка. З акціонерного товариства "Укрпошта" на його користь стягнуть кошти в розмірі 2 558 гривень.

"Здійснивши всі передбачені дії відповідно до вимог закону для отримання відшкодування за втрачене з вини відповідача міжнародне поштове відправлення, позивачу вказане відшкодування, відповідачем у встановлені строки не виплачено".

Раніше повідомлялось, що киянин звернувся до суду з позовом відшкодувати моральну і матеріальну шкоду через недоставлену внаслідок війни посилку.