В.о. Бородянського селищного голови Ірина Захарченко домовилася про співпрацю з мером міста Рига (Латвія) Вілнісом Кірсісом, який відвідав Бородянську громаду разом з офіційною делегацією з Латвії, щоб на власні очі побачити наслідки збройної агресії та оглянути процес відбудови.

Разом з мером Риги Вілнісом Кірсіс, до Бородянки також завітали: Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява, віце-мерка міста Риги Лінда Озола, директор Ризького цифрового агентства Арніс Гулбіс, керівник відділу міжнародної співпраці Галина Буковска, радниця мера з міжнародних питань Марта Бенсі, заступник голови Місії з питань реформ і реконструкції Посольства Латвії в Україні Мадара Сіліна, представник відділу комунікації бюро мера міста Риги Санта Йонате.

«Раніше ми надіслала листа меру Риги з проханням від Бородянської громади про допомогу у вигляді комунальної техніки та запросила відвідати нашу громаду з офіційним візитом. Під час візиту делегація оглянула зруйновані будівлі та об’єкти інфраструктури, включаючи Палац культури та селищну раду. Побували у підвалі, де переховувались люди під час окупації, обговорили шляхи взаємодії. Також розглянули питання про надання комунальної техніки для Бородянки, щоб мати змогу використовувати її для нормального функціонування громади. Адже цієї зими селищна рада була змушена залучати організації, щоб очищати дороги і на це з бюджету йшли кошти, яких і так небагато. Щиро вдячна всім нашим закордонним гостям, а також першому заступнику Бородянського селищного голови Дмитру Негреші та завідувачці сектору місцевого розвитку Бородянської селищної ради Анні Шариковій, які відповідали за налагодження співпраці з містом Рига»

Раніше повідомлялось: Школу мистецтв Київської області назвали на честь убитого окупантами рф фотографа Макса Левіна