Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний через свій аккаунт у соцмережі Instagram поширював антисемітські матеріали, спрямовані на національну ворожнечу та приниження гідності єврейського народу. Крім того, він систематично публікував проросійські та антиукраїнські матеріали в соціальних мережах Facebook, Instagram і YouТube.

Слідство також встановило, що підозрюваний раніше організовував антиконституційні акції протесту у різних регіонах України та намагався перешкоджати роботі правоохоронців. Також його звинувачують у перевертанні релігійної конструкції "Ханукія" на столичному Подолі у 2020 році.

Наразі обвинувальні акти відносно підозрюваного розглядаються в Подільському та Дарницькому районних судах Києва. Крім того, в Ленінському районному суді м. Кіровограда також розглядається обвинувальний акт за статтями Кримінального кодексу України, пов'язаними з закликами до насильницької зміни влади.

Раніше повідомлялось, що СБУ викрила у Києві "агента пропаганди рф", який поширював ворожу брехню і закликав до протестів.