Про це пише відоме видання Букви.

11 лютого у столиці відбулася акція на підтримку українських військовополонених. Організатори та небайдужі закликали пам’ятати про оборонців, котрі стали на захист країни. Небайдужі тримали плакати у руках з написом: “Полон вбиває”, “Поверніть Азов”, “Ціна твоєї свободи — рік його неволі”. Також рідні захисників принесли світлини оборонців, котрі досі перебувають у російскому полоні.

Фото 1 из 9.
Фото 2 из 9.
Фото 3 из 9.
Фото 4 из 9.
Фото 5 из 9.
Фото 6 из 9.
Фото 7 из 9.
Фото 8 из 9.
Фото 9 из 9.

Організатори наголосили, що важливо щоразу нагадувати про захисників та підтримувати родини полонених. Зазначимо, що понад 1500 родин захисників території “Азовсталь” досі очікують на повернення оборонців.

Варто наголосити, що близько 90% українських військовополонених пройшли через катування, зґвалтування, погрози сексуальним насильством або інші форми жорстокого поводження. Раніше представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк повідомив, що в російському полоні перебувають понад 8000 українців.

Хрещатик повідомляв: У Києві провели акцію "Free Azov", аби нагадати за полонених захисників "Азовсталі", яких вкотре не включаються в обмін