10 лютого 2024 року під Київською міською державною адміністрацією зібралися на черговий мітинг містяни. Демонстранти вимагають закласти в бюджет столиці більше коштів на підтримку військових і закупівлю озброєння.

Про це з місця події повідомляє Суспільне.

За спостереженнями кореспондентів, біля КМДА зібралося понад 50 людей, здебільшого молодь.

Серед учасників — бариста Тетяна. Розповідає, що ходить майже на усі акції, якщо у цей день не на роботі.

"А як ми можемо залишатися вдома, коли наші земляки знаходяться в окопах і у них немає вибору захищати нас чи не захищати. Вони вже там. А ми зараз маємо відстоювати те, щоб у них було все потрібне, для того, щоб нас захищати й оборонятися" розповіла дівчина Тетяна.

Учасники акції розповідають, що нині їх головний посил до влади — "Місто має допомогти армії". Вимагають від столичних посадовців 20% бюджету Києва спрямувати на ЗСУ, зазначає учасниця акції Ліна.

"Приходжу на акції, тому що мені не байдуже наше майбутнє. А наше майбутнє зараз - це Збройні сили України. І тому, я вважаю, що єдине чим ми можемо зараз допомогти їм — це вимагати від влади виділяти більше бюджетних грошей на забезпечення ЗСУ. А зараз, на жаль, йде нераціональне використання бюджетних коштів. Приміром, бруківка зараз точно не на часі"

Серед інших вимог демонстрантів — підвищення інклюзивності міста, устаткування медзакладів та реабілітаційних центрів для поранених військових, прозорість і звіт з використання коштів на допомогу Силам Оборони.

Учасники акції "Гроші на ЗСУ" позиціонують себе як ініціативну групу від київської громади з контролю бюджетних витрат КМДА на потреби ЗСУ в період воєнного стану. Анонсують свої акції у соцмережах.

Це друга акція ініціативи у 2024 році. Попередня відбулася минулої суботи. Торік, за підрахунками організаторів, вони провели 15 таких акцій. Подібні демонстрації відбуваються і в інших українських містах.

Раніше Хрещатик повідомляв: Київрада приймає бюджет на 2024-й, а під будівлею зібрався мітинг "Гроші на ЗСУ" — проти скандальних закупівель

Популярні новини зараз

Водопілля у столиці цьогорічний оновило рекордний рівень — КМВА

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще