Столичні правоохоронці викрили схему привласнення бюджетних коштів під час поставки форменого одягу до однієї із військових частин міста. Виявилося, що одяг не відповідає технічним умовам Міністерства оборони України і є непридатною для цільового використання.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Київські оперативники та слідчі встановили, що одна із столичних військових частин та підприємець уклали договір на закупівлю 3000 одиниць військового одягу. Підрядник мав забезпечити військових форменим одягом на загальну суму понад 25 млн грн. Усі розрахунки були проведені вчасно та в повному обсязі, але правоохоронці з'ясували, що форма не може використовуватись за своїм цільовим призначенням.

"Під час проведення експертиз виявлено, що отриманий формений одяг не відповідає технічним умовам Міністерства оборони України. В результаті оборудки було завдано збитків на понад 25 мільйонів гривень".

У поліції поінформували, що під час проведених обшуків вилучили документацію, що підтверджує протиправні дії фігуранта: договір, видаткові накладні, статут, зразки підписів тощо. Наразі директору підприємства повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 ККУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Триває збір доказів для притягнення усіх фігурантів, що могли бути причетні до корупційної схеми.

Раніше Хрещатик писав, що у Києві пройде суд над директором швейної фабрики, якого підозрюють у постачанні неякісної форми для ЗСУ.