Про це повідомила пресслужба столичного управління прокуратури.

За даними слідства, у 2022 році одна з військових частин уклала зі швейною фабрикою договори на постачання форменого одягу для військовослужбовців підрозділів Сил територіальної оборони ЗСУ.

Умови договору передбачали постачання вітровологозахисних і утеплених зимових курток, а також літніх польових костюмів. Загальна сума, на яку замовили одяг, — понад 35 мільйонів гривень.

«Скориставшись нагальною потребою у забезпеченні українських військовослужбовців одягом, компанія отримала спочатку передоплату у сумі понад 5 млн грн, а згодом решту обумовлених договорами коштів. Однак поставлені нею товари виявились у неналежній якості», — стверджують прокурори.

Так, згідно з висновками експертів, поставлена військова форма не відповідає технічним умовам та не може використовуватися за призначенням. Сума завданих збитків становить понад 35 млн грн.

Прокурори уточнили, що матеріали щодо інших можливих співучасників злочину виділені в окрему кримінальну справу, процесуальне керівництво у якому здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Яким може бути покарання?

Директора швейної фабрики судитимуть за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше Хрещатик писав, що викрито директора товариства - поставляли неякісний формений одяг для ЗСУ на понад 35 млн грн.