Разом із ним прибула велика міжнародна делегація, у складі якої – Голова представництва ЄС Катаріна Матернова та Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі. Зустріч поважних гостей саме на цій території – не випадкова. Адже у комплексній відбудові цього сектору допомогає й Управління верховного комісара ООН у справах біженців.

Філіппо Гранді, Верховний комісар УВКБ ООН:

«Я був на цьому місті у липні 2022 року, коли тут все було зруйновано і коли ще не розпочалися тут усі роботи. Я сьогодні просто вражений від того, що я побачив, різницю між тим, що було і що є зараз. І я хочу в цьому подякувати нашим головним донорам — це Сполучені Штати, Японія, Євросоюз, які нам допомогають, щоб ми могли домогати уряду України»,- зазначив Філіппо Гранді. Він також зауважив, що цей проєкт комплексної відбудови — чудовий приклад ефективної співпраці місцевої влади з міжнародними організаціями.

Руслан Кравченко, голова Київської обласної військової адміністрації:

«Більша частина людей вже повертаються у ці будинки. Тому що 31 будинок підлягав комплексному відновленню. І ми вже відновили, як ви бачите. Інша половина – тридцять будинків — ми відбудовуємо з нуля. Процес триває. І до кінця другого кварталу 2024 року ми плануємо їх повністю здати»

Щоб пройти від будинку до будинку, гостям доводилося буквально протискатися поміж будівельною технікою. Усе свідчило про те, що тут кипить робота. Споглядаючи таку активність, посол Японії переконався, наскільки ефективно працює в Ірпені допомога від уряду його країни.

Мацуда Кунінорі, надзвичайний та повноважний посол Японії в Україні:

«Уряд Японії розуміє, наскільки важливо підтримувати як матеріально, так і обладнанням та будівельними матеріалами. І ми хочемо продовжувати таку допомогу і головне, щоб виробництво будівельних матеріалів було саме в Україні і щоб це виробництво підтримувало українську економіку».

На завершення екскурсії вулицею гості познайомилися з мешканкою приватного сектору Риммою. ЇЇ будинок серед тих, що вже відремонтували. Жінка каже, син зараз на війні. А сама готується обживати відновлену оселю.

Римма, мешканка приватного сектора на вулиці Багірова:

«Дах зробили. Вікна нові, двері нові, все зробили так, як треба. Все буде Україна».

Раніше повідомлялось, що Голова МЗС Японії відвідала Бучу та Ірпінь.

Популярні новини зараз

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

Вулицю Богатирську на Оболоні готують до капремонту, вартість проєкту – ₴1,3 млрд

У столиці стався напад на військового ЗСУ

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Показати ще