У Києві на будинку Семена Замкова зростає надбудова попри те, що активісти виступають проти спотворення споруди. Щоб зупинити роботи кияни підготували шаблон звернення до прокуратури. Цей будинок знаходиться на вулиці Івана Франка, 26, неподалік від станції метро «Золоті ворота». Він не має охоронного статусу, тому що свого часу міністерство культури зняло з будинку цей «захист».

На жаль, попри систематичний виклик Національна поліція України і написання численних заяв незаконна надбудова на Будинку Семена Замкова, 1899 р. продовжує зростати. Місто дає приписи, поліція відкриває кримінальну справу, фіксує проведення незаконних робіт.. а поверхи йдуть вгору

Для того, щоб зупинити роботи активісти підготували шаблони звернень до прокуратури.

Алгоритм дій щодо звернення до правоохоронних органів простий. Для цього потрібно:

Якщо таких звернень буде досить багато - руйнування будинку вдасться зупинить

Згідно із цим зверненням, 26 грудня 2023 року відділом дізнання Шевченківського УП ГУНП у Києві було відкрито кримінальне провадження № 1202310510002567 за фактом проведення самовільних робіт на будинку Семена Замкова, що віднесений до цінної історичної забудови.

Попри відкрите кримінальне провадження роботи на будівлі продовжуються, що може становити небезпеку для збереження будинку Замкова, не лише як об’єкту історико-культурної цінності, а й як об’єкту злочину - самовільної без достатніх правових підстави перебудови цінного історичного об’єкту.

Читайте також: Київські активісти намагаються врятувати будинок Замкова, повернувши йому статус пам'ятки