Родини загиблих майданівців та учасники Революції Гідності пройшли від Лядських воріт до вулиці Михайла Грушевського. Біля пам'ятного знака на честь Сергія Нігояна відбулося богослужіння.

Про це повідомляє Суспільне.

місце загибелі Михайла Жизневського в Києві

Учасники ходи запалили лампадки й поклали квіти до меморіальних дошок, присвячених Сергієві Нігояну, Михайлові Жизневському, Романові Сенику та Олександрові Бадері на вулиці Михайла Грушевського.

Учасники Ходи поклали квіти до пам'ятників перших загиблих під час Революції Гідності

Прийшов вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні Костянтин Олійник з Харкова. Чоловік розповів, що до Євромайдану приєднався 22 листопада 2013 року. Серед протестувальників було багато харків'ян.

"На Бесарабці було наметове містечко, з багатьма хлопцями спілкувалися, дружили. Важливо бути зараз на фронті. А вшанувати пам'ять загиблих — це повага до тих, чиє життя обірвалося на Майдані", — каже чоловік.

Молебель біля пам'ятного знаку

Читайте також: В музеї Києва розкажуть історії загиблих на Євромайдані

Іван приєднався до протестувальників Майдану 1 грудня 2013 року. Розповідає, що майже жив на Майдані до 24 лютого 2014 року. Був знайомий з Сергієм Нігояном. Щороку чоловік приходить, аби вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні.

"Все, що ми можемо, це пам’ятати тих, хто віддав життя за Україну і вперше вступив в боротьбу з російською агресією. Нігоян, Вербицький, Сеник — це перші люди, які загинули від російської агресії. Я учасник Третьої сотні самооборони Майдану. Нігоян жив з нами в наметі. Він з нами стояв на постах. Він ходив з нами на барикади на Грушевського", — розповів Іван.

Учасниця Ходи з потретом Юрія Вербицького

Популярні новини зараз

В одній зі шкіл Києва вчитель фізкультури з нецензурщиною та погрозами кинувся та підлітка-переселенця

Києво-Могилянська академія знову не пустила інспекторів на будмайданчик і отримала штраф

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

У Києві знайшли тіло людини під ЖК "Славутич", що загинула внаслідок падіння з будинку

Показати ще

Марина із Луганська хоч і не була учасницею Революції Гідності, однак щороку приходить вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні.

"Я прийшла за покликом душі, тому що ми повинні всі пам’ятати і бути вдячні цьому, тому що ці люди творять історію", — каже жінка.

У січні 2014 року у центрі Києва загинули перші мітингувальники, відомі як Герої Небесної Сотні.

Зранку 22 січня 2014 року смертельних поранень зазнали 20-річний Сергій Нігоян із Дніпропетровщини та 25-річний білорус Михайло Жизневський. Поранений того дня 45-річний львів'янин Роман Сеник помер за кілька днів у лікарні. Також 22 січня під Києвом виявили тіло викраденого напередодні львів'янина Юрія Вербицького зі слідами тортур.

Раніше повідомлялось: Молитимуться та покладуть квіти для Героїв — у Києві відбудеться Хода пам’яті на честь перших полеглих майданівців