На тлі продовження мобілізації в Україні та заходів із залучення військовозобов'язаних до лав ЗСУ в Києві та області соцмережами поповзли чутки про масові облави, рейди та початок кримінальних проваджень стосовно ухилянтів. Втім, як повідомили "Телеграфу" на інформаційний запит, офіційно в столиці з початку повномасштабного вторгнення РФ поліція відрила майже сотню справ, а до суду матеріали направили за 11 провадженнями.

— За інформацією слідчого управління ГУ НП у м. Києві, у період з початку 2022 року по теперішній час слідчими підрозділами столичної поліції зареєстровано 86 кримінальних проваджень за статтею 336 Кримінального кодексу України — ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, з них 61 кримінальне провадження зареєстровано з початку 2023 року по теперішній час, з обвинувальним актом до суду направлено 11 кримінальних проваджень, — повідомили виданню в Головному управлінні Нацполіції у м.Києві.

Раніше джерела "Телеграфу" на правах анонімності повідомляли про величезну кількість проваджень проти ухилянтів у низці обласних центрів країни та сотні винесених вироків за 336 статтею (ухилянство).

Вас може зацікавити: Блокпости в Київській області не зникли — ЗМІ дізнались чи видають там повістки?