У Київській області завершився період проведення контрдиверсійних заходів і гарантування безпеки, що тривав із 28 грудня до 6 січня. Однак блокпости й досі залишаються на своїх місцях. Про це розповів підполковник і комендант Київської області Руслан Олійник у коментарі виданню ТСН.

"До контрдиверсійних заходів на території Київської області, які тривали з 28 грудня до 6 січня, було додатково залучено майже 900 осіб. Це співробітники ГУ НП, ГУ СБУ Київської області, військовослужбовці Комендатури Київської області, а також військові 114 ОБр ТрО. Було сформовано 139 нарядів, які чергували на стаціонарних і мобільних блокпостах. Також працювало 40 пошукових груп", — розповів він.

Також комендант наголосив, що основним завданням цих заходів було виявлення та запобігання пересуванню диверсійно-розвідувальних груп, екстремістів, терористів, осіб, оголошених у розшук, а також запобігання контрабанди зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

За словами Олійника, під час проведених заходів було здійснено перевірку особового складу залучених підрозділів загалом — майже 74 тисячі осіб, а також понад 27 тисяч транспортних засобів.

Зокрема, підполковник відповів на запитання, чи справді співробітники ТЦК та СП виявляли осіб, які ухиляються від мобілізації, та роздавали їм повістки.

"Можу сказати, що в них є своє керівництво, яке визначає їм цілі та завдання. Але все ж таки хочу зазначити, що в межах заходів безпеки виявили певну кількість осіб, які дійсно ухилялися від мобілізації", — сказав він.

Олійник також заявив, що встановлені блокпости продовжують виконувати завдання із гарантування безпеки в нічний час.

Раніше повідомлялось: У ТЦК підтвердили, що вони разом з поліцією отримали наказ перевіряти чоловіків на блокпостах Київщини