Остаточна ціна об’єкта становить 180 млн грн. Про це пише «Prozorro.Продажі».

Що відомо про будинок «Київської перепічки»

Загальна площа нежитлових приміщень становить 1231,5 кв. м. 4-поверховий будинок розташований у самісінькому центрі Києва, на перехресті з вул. Хрещатик. Поряд розташовані ЦУМ, будівля Київради та Бессарабський ринок. Також саме у цьому будинку знаходиться лоток «Київської перепічки».

Що відомо про нових власників будинку «Київської перепічки»

Найбільшу суму запропонувало ТОВ «Поділ Естейт Менеджмент». Компанія створена 5 років тому у Києві. Останньою володіє ТОВ «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ «АРІВО ЕССЕТ МЕНЕДЖМЕНТ» Людмили Яковлевої. Яковлева, за даними Youcontrol, є керівницею низки компаній братів Супруненків.

Що відомо про братів Супруненків

Старший брат — Олександр Супруненко — доволі відомий у Києві політик. У 2006 році був обраний депутатом Київської міської ради за списком Блоку Леоніда Черновецького як безпартійний. У 2014 році він знову ненадовго став депутатом Київради, але цього разу не входив до жодної фракції.

У 2007 році був обраний депутатом Верховної Ради 6 скликання 145-м номером у списку Партії регіонів, був членом цієї партії. У 2011 році вийшов із партії, проте залишився у фракції. У 2014 році знову став нардепом-мажоритарником від Києва, увійшовши до фракції «Воля народу».

Молодший брат — В'ячеслав Супруненко — з 2002 до 2011 року був депутатом Київради. Він одружений із дочкою ексмера Києва Леоніда Черновецького Христиною.

З-поміж фінансових активів братів — «Асвіо банк», ПАО «Київхліб» і фірми, пов'язані з будівництвом і нерухомістю.

Нагадаємо, 29 травня 2023 року Фонд державного майна провів аукціон із продажу заводу «Електронмаш» у Києві. Власником стало ТОВ «Інком Рент» братів Супруненків.