Днями в одному з притулків Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству завершили капітальний ремонт. Він працював понад 20 років і вже потребував кардинальних змін. Про це розповіла заступниця голови КМДА.

За її словами, тепер у притулку одночасно зможуть проживати 12 жінок із дітьми. Крім проживання, вони зможуть отримати тут психологічну підтримку та юридичну допомогу.

«Відремонтували підлогу, замінили радіатори і міжкімнатні двері, встановили протипожежні. Також замінили електричні мережі та пожежну сигналізацію. Провели капітальний ремонт стін і стелі. Жінки з немовлятами, котрі пережили насильство вдома, змушені були ховатися під час російських обстрілів у старому підвалі. Тож, завдяки субвенції, облаштували у притулку найпростіше укриття та замінили сходи»

Адреси притулків не розголошують з міркувань безпеки. Потрапити до них можна за направленням директорки КМЦ гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

«Притулки допомагають розірвати коло насильства. Ми створюємо належні умови для того, щоб розпочати все спочатку, аби постраждалі почувалися комфортно й не мали потреби повертатися до кривдника. І вкотре закликаю: якщо ви або ваші знайомі постраждали від домашнього насильства — обов’язково звертайтеся по допомогу!»

Читайте також: У Києві під час війни ремонтуватимуть будинок за понад ₴53 млн