Ремонт хотіли провести ще у 2021 році. Однак спочатку на торги не приходили компанії, а потім в бюджеті не було коштів.

Про це пише Інформатор.

4 грудня стане відомий переможець тендеру на ремонт будинку по вул. Трьохсвятительській, 4-Г у Шевченківського району Києва. КП «Київжитлоспецексплуатація», на балансі якого перебуває будівля, готовий витратити на роботи до 53,8 млн грн.

Планується, що споруду покращать до 20 грудня 2024 року. За цією адресою ми знайшли гуртожиток № 2 Національного медичного університету імені Олександра Богомольця.

Після появи оголошення про торги з’явилися скарги на закупівлю.

«Недоцільна витрата коштів під час війни. Ремонт будівлі в тилу ніяк не сприяє нашій перемозі у війні. Вона не знищує ворога і його техніку. А от FPV-дрони, куплені на кошти такого тендера, можуть і ворога знищити і їхню техніку. Дрон для розвідки полетить до ворога, щоб на розвідку не йшов наш розвідник. Автомобіль допоможе вивезти пораненого з поля бою і збереже дорогоцінний час для збереження життя захисника. Будівля нічого цього не може. Чому на неї виділять державні кошти? Годі витрачати державні кошти на некритичні витрати. Гроші на ЗСУ!!!», - написала Катерина Бритавська.

Що планують зробити

За умовами технічного завдання, за місяць до нового року планують встигнути розібрати каркасні дерев’яні перегородки, кам’яну кладку стін, зняти старий паркет та плитку з підлоги. Також мають демонтувати труби водопостачання, опалення та каналізації, зняти раковини, змішувачі, мийки, демонтувати унітази та душові.

Наступного року продовжать розбирати міжповерхові та горищні перекриття, демонтувати покрівлю з металочерепиці та водостічні труби. Наступним кроком мають облаштувати підпірну стінку та змонтувати перегородки з газобетонних блоків, виконати мурування зовнішніх стін, зробити їм обшивку гіпсокартоном, та ще мають замінити всі комунікації.

Ще одним етапом буде влаштування перекриття 4 поверху, монтаж віконних перемичок та горищного перекриття. Підрядник має зробити кроквяну систему (конструкцію, що є основою даху – ред.) та облаштувати нову покрівлю з сучасним відводом дощової води. Також мають відремонтувати цегляну кладку стін в окремих місцях, замінити двері та вікна. В планах є монтаж 8 умивальників, 5 мийок, встановлення по 8 унітазів та душових кабін. Також оновлять розетки та світильники.

На головному фасаді будинку зроблять художнє освітлення, а перед будинком виконають сучасне вимощення. Коли всі роботи закінчать, то посіють партерні, мавританські та звичайні газони.

Спроби ремонтувати будівлю вже були

За даними публічних закупівель, проєкт будівельних робіт замовили ще у 2021 році. За це КП «Київжитлоспецексплуатація» заплатила 1,4 млн грн компанії «АРХІТЕКТУРНА ЛІГА». Наступним кроком хотіли знайти підрядника у тому ж 2021 році. Але тоді торги скасували, тому що заявку подала тільки одна компанія – «Будівельно-консалтингова фірма «Граніт».

Популярні новини зараз

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

Майже через тиждень після цього знайшлися дві компанії, які захотіли відремонтувати будівлю. Навіть уклади угоду з «Гранітом», однак її довелося розірвати. Офіційно причиною стала відсутність коштів у бюджеті.