Це стало відомо з повідомлення голови Вишневої міської територіальної громади Іллі Дікова.

Зазначається, що у найбільш пошкодженому будинку 3 січня запустили світло, опалення і воду. Фахівці "Вишнівськводоканалу" і "Вишнівськтеплоенерго" перевіряють труби після запуску задля запобігання аварійних ситуацій в помешканнях.

"В інших будинках ДТЕК і комунальні служби зробили це ще вчора. Приблизно у 90 % квартир комунальники вже затягнули плівкою або закрили фанерою вибиті вікна і продовжують це робити", – повідомляє очільник міськради.

Роботи проводяться за допомогою Київської обласної військової адміністрації, Бучанської районної військової адміністрації, співробітників поліції, ДСНС та військових.

Вже 3 січня спеціалісти міжнародного фонду GEM розпочали робити заміри, щоб у суботу-неділю почати монтаж вікон. Газопостачання відповідна служба відновить відразу, як будуть встановлені вікна на кухнях.

"Наголошую, що мешканцям пошкоджених будинків надається вся необхідна допомога комунальними службами, правоохоронцями, медиками, рятувальниками, соціальними службами. У Пункті Незламності в школі №3 діє їдальня, де харчуються постраждалі 3 рази на день, а також облаштовано місця для ночівлі"

Мешканців закликають зафіксувати всі пошкодження і відновити повноцінне функціонування багатоповерхівок.

"Для цього залучено всі ресурси: обласний і місцеві бюджети, державна програма єВідновлення, міжнародні та місцеві фонди і організації. Міська гаряча лінія: +380955495300 (цілодобово)"

У Вишневому внаслідок ранкової атаки рф 2 січня уламками пошкоджено 11 багатоквартирних будинків. Понад 700 мешканцям цих багатоповерхівок надається вся необхідна допомога.

Популярні новини зараз

На Київщині ⁠зафіксовано падіння уламків в 4 районах області — КОВА

У столиці відбулась аварія за участі маршрутного таксі та вантажівки — є постраждалі серед пасажирів

В одній зі шкіл Києва вчитель фізкультури з нецензурщиною та погрозами кинувся та підлітка-переселенця

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

Показати ще