Ним виявився колишній український чиновник, який колись працював у Міністерстві палива та енергетики, Держкомрезерві та Міністерстві вугільної промисловості.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, після звільнення з державної служби у 2014 році фігурант почав позиціювати себе як «політексперт» та автор видань, у яких вихваляв агресивну політику кремля щодо України.

Як встановили слідчі, з того часу ексчиновник перебував на прямому зв’язку з одним із керівників 5-ї служби ФСБ, який координував його інформаційно-підривну діяльність проти України.

Також російський агент співпрацював з ватажком бойовиків псевдоутворення «ЛНР» Леонідом Пасічником, якому надавав «експертні» рекомендації щодо посилення репресій проти проукраїнських жителів окупованого Луганська.

Фото 1 из 7.
Фото 2 из 7.
Фото 3 из 7.
Фото 4 из 7.
Фото 5 из 7.
Фото 6 из 7.
Фото 7 из 7.

Читайте також: СБУ викрили інтернет-агітаторів рф — соратниця координатора заворушень біля Лаври та фанат «єдиної московської церкви» з Київщини

А ще, за даними СБУ, фігурант публікував у соцмережах дописи, в яких пропонував «приєднати» східні регіони України до складу Ростовської області рф.

Контррозвідники СБУ задокументували факти злочинної діяльності російського агента і затримали його у власному помешканні. Під час обшуків у нього вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони і документи, які підтверджують його підривну діяльність на користь рф.

Також Вам може бути цікаво: Спецслужбовці заблокували вебкамери, які «засвітили» роботу ППО під час ракетної атаки рф на Київ — СБУ

Крім того, у фігуранта знайшли «відзнаку за взаємодію» від представників росії, а також заборонену комуністичну та прокремлівську символіку.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років тюрми. Чоловікові обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування.

Читайте за тегом "агент російських спецслужб" більше новин з цієї тематики.