Технічний перегін повітряного судна з "Борисполя" до Європи виконали 19 грудня близько 9 ранку, повідомляє пресслужба аеропорту.

"Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні, і, слід зазначити, без пасажирів чи вантажу на борту", – зазначається у повідомленні.

З моменту закриття повітряного простору України 24 лютого 2022 року повітряні судна Skyline Express перебували на стоянці в аеропорту "Бориспіль", проходячи постійну технічну підтримку та обслуговування.

За даними галузевого видання avianews.com, цей Boeing 777-300ER був найбільшим пасажирським авіалайнером, який залишався в Україні.

За даними онлайн-радару flightradar24, літак з бортовим номером UR-AZR авіакомпанії Skyline Express, раніше відомої як Azur Air Ukraine, вранці вилетів з "Борисполя" і за кілька годин приземлився у французькому аеропорту "Тарб-Лурд-Піренеї", який використовується як база технічного обслуговування та тривалого зберігання авіалайнерів.

Boeing 777-300ER надійшов до України наприкінці 2021 року після роботи у російській авіакомпанії Azur Air. Він міг перевозити 531 пасажир, що є рекордним показником для авіації України.

До російського вторгнення в Україну авіалайнер під позивними Azur Air Ukraine перевозив туристів афілійованого туроператора Anex Tour на курорти Карибського басейну – Домінікану і мексиканський Канкун.

Це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту "Бориспіль" з початку війни.

Раніше в аеропорту "Бориспіль" показали, як виглядає летовище, що не працює з початку війни.