Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

"...викрито чотирьох фармацевтів, які організували на території столиці незаконний відпуск наркотичних засобів і психотропних речовин, через одну з відомих мереж аптек..."

Під час досудового розслідування встановлено, що у трьох аптеках однієї з мереж працівники, порушуючи встановлені правила відпуску наркотичних засобів та психотропних речовин, здійснювали збут комбінованих наркотичних (психотропних) лікарських засобів, які містять у своєму складі наркотичний засіб кодеїн, без рецептів і з перевищенням гранично допустимих норм.

За інформацією прокуратури, правоохоронці задокументували п'ять фактів збуту нарковмісного засобу без рецептів. Під час обшуку в аптеках виявлено та вилучено 6 680 пігулок кількох нарковмісних препаратів, мобільні телефони, ноутбук, комп’ютер, розрахунковий термінал, документацію щодо господарської діяльності аптек, чеки про продаж комбінованих наркотичних (психотропних) лікарських засобів і грошові кошти. Наразі чотирьом фармацевтам повідомлено про підозру [ч. 1 ст. 320 КК України]. Їм загрожує від штрафу у 1190 грн до 3-річного позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади до 3-х років.

Раніше повідомлялось, що директор однієї зі столичних аптек налагодив схему продажу фальсифікованих ліків, які переправляли з рф та країн Близького Сходу.