Змагання зі спортивної гімнастики провели з метою популяризації здорового способу життя, розвитку спорту, патріотичного виховання молоді. Навіть війна не повинна відібрати у дітей бажання та прагнення йти до своїх перемог, — вважають організатори. Про це розповідає Вечірній Київ.

Наймолодшому зі спортсменів 5 років, а найстаршому — 11. Всі вони — представники 27 регіонів України. Хто звідки приїхав чи яку область представляє — одразу можна прочитати на футболках. Кожну команду виводив відомий спортсмен, який народився в цьому регіоні. Наприклад, Миколаївська область — її команда йшла під представництвом Олімпійської чемпіонки з фехтування Ольги Харлан. Серед учасників змагань було й чимало дітей ВПО.

Фото 1 из 19.
Фото 2 из 19.
Фото 3 из 19.
Фото 4 из 19.
Фото 5 из 19.
Фото 6 из 19.
Фото 7 из 19.
Фото 8 из 19.
Фото 9 из 19.
Фото 10 из 19.
Фото 11 из 19.
Фото 12 из 19.
Фото 13 из 19.
Фото 14 из 19.
Фото 15 из 19.
Фото 16 из 19.
Фото 17 из 19.
Фото 18 из 19.
Фото 19 из 19.

Сергій Стаховський, відомий український тенісист, що служить у ЗСУ і має звання майстер-сержант, вивів команду Києва на змаганнях. Він виділявся серед інших формою, бо був не у білій футболці з назвою регіону, а у військових строях.

Сенс таких заходів — об’єднати державу і виховати нашу молодь сильно, спроможною приймати рішення і впливати на історію. «Це — мега круто!», — емоційно поділився враженнями від побаченого і Юрій Федоренко, депутат Київради, командир роти ударних безпілотників, авіаційних комплексів 92 ОМБР.

Він зазначив роль спорту та постійної підтримки форми військовими.

«Якщо не займатись спортом, то у війську бронежилет просто зруйнує тобі спину, у тебе так чи інакше має бути м’язовий корсет, маєш бути в тонусі, я все життя займаюсь спортом. На сьогодняшній момент при першій же можливості у бліндажі я намагаюсь розтягнутись, віджатись. Чим краще фізична форма — тим спроможніше військовому виконувати бойове завдання.

Олімпійський чемпіон, чемпіон світу зі спортивної гімнастики Олег Верняєв був одягнений у таку ж білу футболку, які й всі учасники на ній був напис «Донецька область». Він представляв і свій багатостраждальний регіон і водночас своїх вихованців — зі Школи спортивної гімнастики Олега Верняєва.

Дітки були з батьками, наймолодшу гімнастку, як розповів пан Верняєв, батьки привозять на тренування з Дніпра. Під час змагань з крихіткою спортсменкою всі фотографувались. За словами Олега, його школа працює майже рік. Діти набираються досвіду і потроху беруть участь у змаганнях.

Раніше у Києві провели дитячий турнір з боксу, який присвятили спорстменам, що загинули за Україну.