Як передає "Обозреватєль" , про це повідомили в пресслужбі столичної поліції.

За словами правоохоронців, протягом серпня та вересня до них надходили повідомлення від мешканців Києва про крадіжки речей з автомобілів.

"Оперативники провели низку розшукових заходів та з’ясували, що порушником виявився місцевий мешканець 1991 року народження. Чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини й лише в травні поточного року звільнився з місць позбавлення волі. Зловмисник розбивав камінням скло в припаркованих автомобілях та викрадав звідти будівельні та електроінструменти, рибальські снасті, а також інші цінні речі. Своїми діями порушник завдав автовласникам понад 30 тисяч гривень матеріальних збитків"

Крім того, було встановлено, що затриманий причетний до крадіжки з технічного приміщення, що належить комунальному підприємству. Звідти зловмисник викрав зварювальний інвертор, портативну радіостанцію та шліфувальну машину, на суму понад 55 тисяч гривень. Чуже майно зловмисник продавав на ринку або здавав у ломбард.

Розуміючи, що його розшукують правоохоронці, чоловік вдавався до маскування, зокрема фарбував волосся, змінював зачіску та відрощував бороду. За фактом крадіжок, вчинених в умовах воєнного стану, зловмиснику повідомили про підозру.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що поліція затримала крадіїв комунального генератора, який забезпечує роботу однієї з котелень на випадок блекауту.