Про це пише Telegraph.

Суть в тому, що в Лондоні діє програма (схема) Ulez, внаслідок якої автомобілісти можуть вимагати одноразової виплати в розмірі 2000 фунтів стерлінгів, якщо вони здають на металобрухт автомобіль, який не відповідає суперечливому збору за забруднення навколишнього середовища. Якщо вони замість цього залишать свої невідповідні транспортні засоби – більшість дизельних автомобілів, зареєстрованих до вересня 2015 року, і бензинових, зареєстрованих до січня 2006 року – вони повинні сплачувати щоденну плату в розмірі £12,50.

У вересні Віталій Кличко, мер Києва, написав пану Хану після того, як звернув увагу на британську схему утилізації, запропонувавши передати частину транспортних засобів Україні. Він сказав, що цей крок матиме "величезний потенціал" і використовуватиметься для "різноманітних рятувальних і транспортних ролей".

Але цього тижня пан Хан написав пану Кличку, щоб повідомити, що він не погодиться на цю пропозицію, оскільки вона не відповідає «юридичному порогу», який вимагає, щоб завдяки схемі знищення Ulez, лондонці отримали вигоду з «економічної, соціальної та екологічної точки зору». Це звичайно викликало хвилю хейту, особливо від політичних противників, чинних представників влади, консерваторів та партії Торі. Одні казали, що "юридична примха є абсурдом у відмові не надсилати автівки до України", інші казали, що "лондонці самі мають вирішувати, чи здати їх на металобрухт чи відправити їх на допомогу українцям в боротьбі проти путіна.

Активіст і волонтер, який доставляє автівки до України, каже, що пан Хан продемонстрував «брак політичної сміливості». А ще, це можна назвати вигідним лише для бізнесменів зі сміттєзвалищ, які наповнюют ьсвої кишені за рахунок тисяч хороших, якісних автівок, які ще можуть працювати.

Лист пана Хана від 12 грудня був надісланий у відповідь на лист пана Кличка у вересні.

Раніше повідомлялось, що після протестів під Київрадою, влада пообіцяла виділити ₴600 млн на ЗСУ.