Вчора ввечері, 14 грудня, під час повітряної тривоги, оголошеної через ракетну атаку РФ, 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик намагалися потрапити до укриття в одній із шкіл у Святошинському районі, але охоронець не пустив неповнолітніх до сховища.

Попри очевидну загрозу життю дітей, охоронець відмовив брату та сестрі у доступі до укриття, оскільки "діти були із собакою". Як уточнюють у поліції, брат з сестрою якраз гуляли з домашнім улюбленцем породи "мальтіпу".

Читайте також: Дітей вигнали на вулицю в Києві, не пустивши до укриття під час тривоги. Вони ледь не загинули під уламками збитої ракети.

Наразі розпочато досудове розслідування за фактом завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження (ч. 1 ст. 135 КК України), що карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

На подію відреагував міністр освіти Оксен Лісовий. За його словами, така ситуація неприпустима.

"На жаль, випадки, коли люди не можуть потрапити до сховища з різних причин, не поодинокі. Але це все питання безпеки, збереження людських життів. Ми не можемо нехтувати цим"

"Розмірковуєте, як діяти, коли немає інструкції — керуйтеся людяністю та загальнолюдськими цінностями".

Раніше Управління освіти відреагувало на скандал в школі №40, де дітей не пустили до укриття під час тривоги.