Кияни невдоволені таким станом речей, тож уранці вони вийшли на протест під КМДА, вимагаючи збільшити видатки на оборону.

Читайте також: Київрада приймає бюджет на 2024-й, а під будівлею зібрався мітинг "Гроші на ЗСУ" — проти скандальних закупівель

Протестувальники вважають, що місто спрямувало завеликі витрати на благоустрій, що є недоцільним у час війни. Натомість пропонують перенаправити ці гроші Силам оборони.

КМДА у відповідь на вимоги протестувальників заявила, що закон не дозволяє столиці допомагати підрозділам, які не зареєстровані на території Києва. Також закуповувати техніку чи спорядження місто, за законом, не може. Тільки переказувати кошти за офіційним зверненням підрозділів.

«Держава нас фактично позбавила можливостей допомагати військовим, забравши «військовий ПДФО». Але ми продовжимо шукати можливості, щоб додавати більше коштів, спрямовувати їх і з інших статей, щоб максимально, як можемо, допомагати нашим захисникам», — сказав мер Києва Кличко.

Освіта отримає понад 27,2 млрд грн, що становить понад 32% видатків міського бюджету.

На транспорт, дорожнє господарство та зв’язок у кошторисі Києва запланували понад 23,8 млрд грн, або 28% бюджету міста. На житлово-комунальне господарство — 8,2 млрд грн, соціальний захист — 7,8 млрд грн, охорону здоров’я — близько 6 млрд грн, культуру і мистецтво — 1,7 млрд грн, фізичну культуру і спорт — 1,5 млрд грн.

Ще мільярд гривень за рахунок вільного залишку виділили на виконання міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони в місті Києві «Захисник Києва» на 2022—2024 роки.

Заступник голови КМДА Володимир Прокопів вважає, що міський бюджет має враховувати потреби міста, а воєнні витрати має передбачати державний.

Також Київрадою ухвалено Програму економічно-соціального розвитку Києва на 2024-26 із видатками у понад ₴21 млрд