У селищі Коцюбинське, що у Київській області, новорічну ялинку прикрасили російськими персонажами. На декоративному бордюрі, який її обрамлює, можна побачити героїв мультфільму "Маша і Ведмідь". Голова селищної ради пояснює, що зате вийшло дешево - цьому оздобленню вже чотири роки, нового не купували. Але малюнки все ж обіцяє замалювати.

Про інцидент повідомила громадська активістка Ірина Федорів. На її думку, це не проста недбалість, а відверта шкода селищного голови Даніша, якого вона назвала "консервою Дубінського" та ще кількома неприємними епітетами.

Ви розумієте, що тільки люди, які не мають відчуття цінностей, можуть вгатити в 2023 році йолку "маша і мєдвєді" і "дєдушку мороза і снєгурочку". А хто не відчуває цього - селищний голова Даніш від Слуги народу (людина ексмера Ірпеня Карплюка, який засвітився з Аллатрою)"

Федорів пригадала Сергію Данішу й інші гріхи. Серед них - небажання стріляти по мішенях з обличчям путіна на навчаннях, любов до УПЦ МП та дружбу з колаборантами, які втекли до росії.

Сільський голова не розуміє, що тут не так

Журналісти видання УП пишуть, що зателефонували Сергію Данішу за коментарем, щоб почути його версію. Він пояснив, що нічого поганого не зробив. Просто зекономили, бо не купували на свято нове оздоблення для ялинки. А це простояло у Коцюбинському чотири роки - і нічого.

Також він сказав, що це не Дід Мороз - а святий Миколай, залежно від того, як подивитись. А інших персонажів, на думку Даніша, можна просто розглядати як дітей і звіряток, а не роздувати зраду.

"Машу і медведя" можна розглядати просто як мішку і дівчинку. Жодних підтекстів там не було. Але я вже наказав замалювати, бо роздувають "зраду".. А дід Мороз… То не він, а святий Миколай!" – скаржиться цитує видання селтщного голову.

Раніше стало відомо: У Подільському й Оболонському районах встановили святкові локації