В умовах війни йдеться передовсім про облаштування станцій, бо вони служать укриттями. Чи затвердять документ з кошторисом витрат після аварії на синій гілці метро, що призвело до транспортного колапсу – поки питання відкрите.

Роботи у підземці передбачають автори проекту Міської цільової програми розвитку транспортної інфраструктури міста Києва на 2024-2025 роки, документ якого має у розпорядженні кореспондент “Великого Києва”.

Останній розробляли з літа та тепер він чекає на затвердження в Київраді.

Зокрема, на “реставрацію з пристосуванням для сучасного використання” планують на вході до станції метро “Вокзальна”. На роботи пропонують затратити 11 млн грн з бюджету Києва, не застосовуючи коштів дербюджету.

Також 10 млн грн зі столичного бюджету пропонують направити на ремонт першого виходу станції метро “Виставковий центр”:

На станції метро “Нивки” також планують ремонт, де саме – на входах, у холі чи на інших ділянках – не вказано.

Реконструкцію зі створенням можливостей зручного пересування маломобільним групам населення планують на станції метро Житомирській. Основна стаття витрат припадає на 2025 рік.

Зазначається, що ремонти в підземці, а також створення додаткових укриттів поруч з навними на станціях метро, будуть слугувати не лише в умовах воєнного часу, але і після – у випадку повеней та пожеж.

“Програмою передбачено заходи з капітального ремонту (з поліпшенням) об’єктів спеціального призначення та будівництва виокремлених об’єктів цивільного захисту, що дозволить забезпечити захист населення та персоналу метрополітену як у мирний, так і у воєнний час, також у випадках виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру (повінь, підтоплення, пожежа тощо)”

Популярні новини зараз

Депутатів Київради судитимуть за ухилення від військової служби — ДБР

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Голова Білоцерківського ТЦК спростував фейк про вбивство людини військкомом на Київщині

У Києві відбувся турнір на честь воїнів ССО ЗСУ

Показати ще

Додатково 35 млн грн пропонують затратити на реконструкцію системи протипожежної сигналізації, сюди ж увійде оснащення захисними системами ескалаторів. З них – 15 млн грн у 2024 та 20 млн грн у 2025 році.

Також передбачено окремою статтею фінансування капремонту в метро – 250 млн грн, з яких 100 млн грн планують затратити у 2024 році та 150 млн грн – у 2025 році.

Також кредитними коштами Європейського інвестиційного банку пропонують профінансувати закупку вагонів для метро – 4 млрд 168 млн грн. З них – 1 млрд 939 млн пропонують залучити у 2024 році та 2 млрд 228 млн – у 2025 році.

Програму має затвердити Київрада. Чи її ухвалять, зважаючи на надзвичайну ситуацію, яка сталася цими вихідними в метро через затоплення на перегоні синьої вітки метро – ще буде відомо.

Раніше повідомлялось, що у Києві хочуть закупити нові кабіни та провести ремонт станцій фунікулера за понад ₴840 млн.