Як передають ЗМІ, після цього розпочалась урочиста літургія у честь Святого Миколая. Після служби кожен вірянин мав можливість вшанувати мощі.

“Для нас це дуже важлива подія... Мощі будуть у костелі на постійній основі, у доступності для всіх”, - сказав настоятель парафії святого Миколая отець Павло Вишковський.

Він нагадав, що у червні 2001 року Іван Павло ІІ під час апостольської подорожі в Україну відвідав костел Святого Миколая, і тодішній Президент України Леонід Кучма пообіцяв йому, що костел буде переданий у постійне користування парафії. Але за 22 роки цього так і не відбулося. Нині храм перебуває у власності держави, на балансі Національного будинку органної та камерної музики.

На честь храмового свята також презентували виставку київської художниці Світлани Севостьянчик "Сила вистояти". Одну зі своїх робіт вона подарувала костелу.

“На картині зображений Святий Миколай та все, що стосується наших воїнів, наших захисників, нашої волі. Це різні воїни. Святий Миколай також у військовому вбранні, бо він також є захисником”

Як повідомлялося, у МКІП заявили, що костел Святого Миколая у Києві буде переданий у користування парафії Римо-католицької церкви після внесення необхідних змін до законодавства та створення Національного будинку музики.

Костел святого Миколая у Києві після внесення необхідних змін до законодавства та створення Національного будинку музики буде переданий в користування парафії Римо-католицької церкви.

Тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв зустрівся з представниками релігійної громади парафії святого Миколая Київсько-Житомирської дієцезії Римо-католицької церкви у Києві щодо передачі костелу в постійне користування цій громаді.

Раніше У столиці віряни римо-католицького костелу Святого Миколая вимагали від МКІП повернути його парафії.