Про це повідомляє «Київщина 24/7», якій про це стало відомо з власних джерел.

Заяву про її звільнення підтримали 17 з 21-го депутатів.

Відтепер Антоніна Сидоренко більше не має права проводити сесії. Головуючим на наступне засідання було обрано депутата від с. Русанів Олександра Борсука. Наступна сесія запланована на вівторок, 5 грудня. До цього часу голови фракцій мають надати пропозиції кандидатур на секретаря громади, за яких і мають проголосувати депутати.

За словами Антоніни Сидоренко, заяву на звільнення з посади вона написала під тиском. Активісти були проти, щоб тимчасово виконуюча повноваження селищного голови писала заяву про звільнення, адже в громаді про Антоніну Сидоренко схвальні відгуки як про принципову і порядну людину.

Відомо, що у Великодимерській громаді не перший місяць триває протистояння між старим складом керівництва ОТГ та активістами. Останні публікували у Фейсбуці фото з доказами неправомірного розподілу земель громади.

На посаді секретаря Великодимерської селищної ради, а пізніше ОТГ, Сидоренко перебувала 7 років. Із серпня 2023 р., після складання своїх повноважень головою громади Анатолієм Бочкарьовим, очолила Великодимерську ОТГ як особа, яка тимчасово здійснює повноваження селищного голови.

Раніше повідомлялось, що на Київщині голова сільради придбав авто для тероборони зі збитками у ₴700 тисяч.