Так відреагували у ВРП на повідомлення НАБУ та САП про ймовірне вчинення корупційних діянь суддями Київського апеляційного суду, інформує «Закон і Бізнес».

Як повідомляв «ЗіБ», учора 4 суддів Київського АС було викрито нібито на одержанні неправомірної вигоди у розмірі $35 тис. за ухвалення «потрібного» рішення. За версією слідства, зау таку суму суддя запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства.

За інформацією правоохоронних органів, наразі вирішується питання щодо повідомлення суддям про підозру. Попередня кваліфікація — ч.3 ст.28, ч.4 ст.368 КК.

ВРП запевнила, що «всіляко сприятиме роботі правоохоронних органів, та наголошує на необхідності повного, об’єктивного розслідування всіх обставин вчинення посадовцями злочинних дій, що сприятиме якнайшвидшому встановленню істини та притягненню винних до відповідальності».

Водночас у заяві Ради наголошується, що «ганебні прояви — корупційні дії окремих осіб — не можуть ставити під удар авторитет судової гілки влади, багатьох суддів, які сумлінно працюють заради поновлення справедливості».

Тож найближчим часом можна очікувати подання керівника САП до ВРП про відсторонення суддів від посад чи взяття під варту.

Читайте також: Суддям Київського апеляційного суду, яких викрили на хабарі, оголосили підозру