Мета створення хабу – посилення підтримки Україні, у тісній співпраці з представництвами ЄІБ у Молдові та Грузії. Регіональний хаб створено в рамках ініційованого ЄІБ «EU for Ukraine Fund». Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Європейський інвестиційний банк працює в Україні вже 16 років. Портфель проєктів ЄІБ у нашій країні налічує понад €7,3 мільярда, з фокусом на транспорті, енергетиці та муніципальній інфраструктурі. З початку повномасштабного вторгнення ЄІБ надав Україні €1,7 мільярда, зокрема на екстрений ремонт зруйнованої інфраструктури. Наша співпраця розширюється. Регіональний хаб відіграватиме важливу роль у підтримці відбудови. Завдяки цьому, ми зможемо зробити нашу спільну роботу більш прицільною. Я вдячний Європейському інвестиційному банку та особисто Вернеру Хойєру, за системну підтримку України

Нагадаємо, також нещодавно рада директорів ЄІБ ухвалила дві нові позики на загальну суму €450 мільйонів для України.

Раніше повідомлялось, що у Києві відкриють українсько-білоруський хаб, а також у Бородянці канадці за $1 млн збудують дитячий творчо-спортивний хаб.