Наразі мапа доступна на платформі «ЛУН.Місто» лише для мешканців Києва, однак у майбутньому розробники масштабують її й на інші великі міста.

За допомогою мапи користувачі можуть:

  • перевірити готовність провайдера до відключень електрики;
  • знайти найближчих провайдерів, які забезпечують безперебійний інтернет часом від 4 до 72 годин навіть за відсутності подачі електроенергії;
  • дізнатися про вартість підключення та щомісячну абонплату за інтернет-послуги;
  • звернутися до провайдера та подати заявку на підключення до інтернету, стійкого до знеструмлень.

Окрім цього, сервіс дозволяє залишити відгук, який відображатиметься для інших, та вказати, чи доступний інтернет від їхнього провайдера під час відключень.

Мінцифри закликав провайдерів надавати інформацію для доповнення даних, якщо вони здатні забезпечувати доступ до мережі інтернет на понад 4 години в умовах знеструмлень.

Раніше в коментарі MediaSapiens комунікаційна менеджерка інтернет-провайдера «Ланет» Ярослава Тарас висловила думку про те, що всі провайдери, незалежно від технології, зобов’язані обладнати свою мережу засобами резервного живлення, щоб постачати інтернет в умовах тривалих відключень електроенергії. Користувачі зі свого боку мають подбати про резервне живлення модемів та роутерів.

Раніше повідомлялось, що один з операторів повідомив про запуск нової технології мобільного інтернету в київському метрополітені.