Про це повідомляє поліція Києва.

До правоохоронців надійшло декілька звернень від жителів. Усі вони розповіли, що в Подільському районі невідомий їздить на велосипеді та обливає людей червоною фарбою. На місце події для документування злочину виїжджала слідчо-оперативна група, а на розшук порушника були орієнтовані всі наряди Подільського району.

Згодом підозрюваного затримали дільничні, які відпрацьовували територію. Ним виявився раніше не судимий 42-річний киянин. Він мав із собою пляшку з фарбою червоного кольору.

На відео поліції з місця затримання чоловік зізнається, що обливав людей фарбою щонайменше впродовж останнього місяця. Він не зміг пояснити, навіщо це робив.

Станом на 24 листопада слідство встановило 11 епізодів, скоєних чоловіком. Правоохоронці продовжують розшукувати постраждалих.

Порушнику оголосили про підозру в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців чи обмеження волі на строк до п'яти років.

Читайте також: Затриманого 21 листопада божевільного, що кидався на перехожих з ножем, судитимуть за серію розбійних нападів