Про це в коментарі hromadske повідомила прессекретарка Київської міської прокуратури Надія Максимець.

«Прокурор у дебатах просив 3 роки реального позбавлення волі. Суд застосував 69 статтю ККУ і засудив до трьох років обмеження волі. Відтак прокурор планує оскаржувати це рішення, готує апеляційну скаргу. Будемо оскаржувати», — наголосила Максимець.

Водночас вона підкреслила, що ухвалене судом обмеження волі — це не умовний термін.

Адвокат Ступки зазначав, що актор не опиниться за ґратами, але буде зобов'язаний упродовж 3 років з'являтися в спеціальні установи для виконання суспільно-корисних робіт. Водночас у Київській міській прокуратурі кажуть, що у вироку суду про це не йдеться — є покарання у вигляді обмеження волі й місце, де він має його відбувати.

«До рішення апеляційного суду поки що не можна говорити, що саме таке покарання він понесе, тому що ми будемо оскаржувати», — резюмувала речниця прокуратури.

Впродовж місяця, поки вирок не набуде чинності, Остап Ступка продовжить перебувати під нічним домашнім арештом із 00:00 до 05:00.

Сам актор також не задоволений рішення суду й назвав його несправедливим. На його думку, можна було обмежитися штрафом. Тому захист Ступки планує подавати апеляцію.

Нагадуємо, що актора Остапа Ступку визнали винним у ДТП, позбавили прав, дали штраф та 3-річне обмеження волі — він не погоджується.