Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Як зазначається, такий штраф найближчим тижнем стягне Державна виконавча служба за постановами ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві. Також на цьому тижні ДВС стягнула ще 30 тис. грн з іншого субʼєкта господарювання. Додатково, у добровільному порядку було сплачено 60 тис. грн та 34 тис. грн. Загалом, підрахували у Держспоживслужбі, за останній тиждень на користь держави було сплачено 667 тис. грн за порушення антитютюнового законодавства.

У Держпродспоживслужбі нагадують, що про порушення права на повітря, вільне від тютюнового диму, слід повідомляти за посиланням або через сервіс Центру громадського здоров’я. Кожне таке звернення допоможе підвищити рівень дотримання бездимного законодавства в Україні.

До слова, власникам кафе, барів та ресторанів, які не слідкують за дотриманням антитютюнового законодавства, загрожують штрафи у розмірі 3 тисяч гривень за перше порушення впродовж року та 15 тисяч гривень – за кожне наступне.

Нагадаємо, у грудні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон № 1978-ІХ щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну. Частина обмежень почала діяти з 11 липня 2022 року: заборона куріння сигарет для нагрівання на рівні з сигаретами, кальянами та е-сигаретами у визначених громадських місцях — у транспорті, приміщеннях закладів ресторанного господарства, вокзалах, навчальних і робочих приміщеннях та інших місцях загального користування.

Читайте також: У Києві викрито злочинну групу, що незаконно продавала цигарки, е-сигарети та тютюн — вилучено товару на понад ₴5 млн