Про це він повідомив у коментарі журналістам порталу ТСН.

Так, компанія планує 25 листопада завершити всі роботи, які мали провести в рамках першої черги будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

"Бар'єрну огорожу ми закінчимо встановлювати 24 листопада, а 25 – шумозахисні екрани. Тобто плануємо 25 листопада завершити всі роботи на Подільсько-Воскресенському мості та об'єкт може бути відкритий. Але таке рішення ухвалює виключно замовник будівництва – КМДА"

Таким чином, запуск Подільсько-Воскресенського мосту з'єднає Русанівку та Воскресенка з Подолом. А от Троєщині та Райдужному масиву поки що доведеться почекати.

При цьому Шкіль наголосив, що Подільсько-Воскресенський міст слід оцінювати комплексно, коли його буде повністю завершено.

"Зараз ми закінчуємо тільки його першу чергу. Я думаю, що комплексно завершити будівництво Подільсько-Воскресенського мосту можна за 2-3 роки, але вже після закінчення війни. Під час війни ніхто не виділятиме кошти на цей об'єкт, бо є більш пріоритетні питання, а після війни будівництво обов'язково буде реанімовано. Наразі ж можна доопрацювати проектні рішення, які сприяють комплексному добудуванню об'єкта"

Тим часом жителі Русанівських садів із тривогою чекають на відкриття першої черги Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Адже саме місцевими вузенькими вуличками поїде весь транспорт – з мосту і на нього, а стан тутешніх доріг зовсім не ідеальний.

Як повідомив "Телеграфу" транспортний експерт, співголова організації "Пасажири Києва" Олександр Гречко, неофіційно будівельники кажуть, що їм знадобиться ще час для завершення робіт. Окрім того, на ділянці в районі Русанівських садів з'явилась ще одна проблема.

"Черга, яку обіцяють запустити, має початися з Русанівських садів зі з'їздом на Поділ у районі Валів. Але тиждень тому спеціально проїжджав по Русанівських садах біля цього мосту, то будівельники казали, що їм треба тижнів два-три. Можливо, під кінець листопада якийсь рух запустять. Але що я тоді побачив, що я зараз бачу — на з'їзді з мосту з боку Русанівських садів є проблема з водовідведенням. Коли у місті зливи, то там постійно великі калюжі, які автомобілі долають, заглиблюючись у воду сантиметрів на 10. Там нема зливостоків, зливоприймачів. Відповідно, вся дощова вода тече на бік, і там створюються великі озерця з калюж".

За оцінкою експерта, це показує недолугий підхід до будівництва на кшталт "зробити аби щось і витратити гроші, запустивши показово великий проєкт, але глобально ситуацію з транспортом це не вирішить".

Раніше підрядна компанія, яка будує Подільсько-Воскресенський міст заявила, коли планується відкриття 1-ї черги