У Дніпровському районі столиці чоловік погрожував і лаявся на жінку з дитиною через те, що вони розмовляли українською мовою. Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції в місті Києві.

Затриманий був п'яним, кажуть поліціянти.

Його особу встановили завдяки поширеному відео у телеграм-каналі Катарсис, а потім і Київ Оперативний, на якому він конфліктує з жінкою (поширимо у нашому телеграм-каналі)

За словами потерпілої, затриманий погрожував їй та її доньці, бо вони говорили українською мовою. Також чоловік нецензурно лаявся, облив жінку пивом та висловлював антиукраїнські гасла. Затриманий виявився 36-річним уродженцем Вінниччини, на нього вже склали адміністративні матеріали за дрібне хуліганство. Нині правоохоронці також перевіряють його на прихильність до ідей «русского мира» й причетність до інших правопорушень.

Відтак, менш ніж за годину дільничні офіцери Сергій Алексєєв та Олександр Мазур розшукали чоловіка за місцем мешкання та склали на нього адміністративні матеріли за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення – дрібне хуліганство. Санкція зазначеної статті передбачає штраф до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи строком до шістдесяти годин, або виправні роботи строком до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або до п'ятнадцяти діб адміністративного арешту.

Яке може бути покарання?

Ст. 173 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає штраф до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (119 гривень), громадські або виправні роботи, а також до п'ятнадцяти діб адміністративного арешту.

Читайте також: Мовний скандал у КНЕУ — викладач відстоює "рідну російську мову"