Зокрема, Попасна, Мар’їнка, Соледар і Бахмут. Про це інформує УІНП.

«Створюючи цю виставку, ми хочемо нагадати українському суспільству і світові про злочини, які вчиняються на українській землі» в. о. голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак

Він зауважив, що зруйнованих населених пунктів з плином війни ставатиме тільки більше й наголосив, що завдання українців – допомагати Збройним Силам, аби злочини російської федерації були зупинені.

Внаслідок бойових дій, ракетних, бомбових та артилерійських обстрілів та тактики «випаленої землі», яку свідомо використовує росія, кількість повністю, чи майже повністю знищених міст і сіл обчислюється вже десятками. Частина ж розташована на тимчасово окупованій території, тож після деокупації ситуація може виявитися ще більш трагічною.

Фотоматеріали для виставки надали воєнні фотографи Костянтин і Влада Ліберови, пресслужби 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, а також фотокореспонденти українських медіа.

«До повномасштабного вторгнення ми займалися весільними фотозйомками та навчали фотографувати інших людей. Зараз ми їздимо по фронту і дивимось на весь цей жах. Більшість фотографій було зроблено за останні півроку. Ми хочемо, щоб пам’ять про всі ці жахіття зберігалась» фотограф Костянтин Ліберов

Читайте також: На Софіївській площі відкрито виставку про 400-річну історію утисків української мови з боку рф