Його презентація відбулась у Києві, повідомляє Укрінформ.

Як зазначалося, цей мобільний хірургічно-стабілізаційний пункт буде доправлений у Харківську область. Перший був переданий на Запорізький напрямок торік у грудні.

Перша модель була створена на базі 40-футового контейнера (відправлений на Запорізький напрямок торік в грудні). Ця модель (поїде на Харківщину) зроблена на базі 20-футового контейнера. За допомогою розсувних частин ми збільшили корисну площу контейнера на 8 м². Внутрішня площа після розгортання - 23 м², обладнана під виконання 2-х хірургічних втручань одночасно. керівник проєкту інженер Сергій Нечитайло

За його словами, KeepLife може прийняти до 50 осіб на день - залежно від потреби і складності допомоги, що надається.

Пункт можна розгорнути за 5 хвилин, він має високу прохідність на бездоріжжі та повністю автономний - він обладнаний генератором на 16 кВт, акумуляторами безперебійного живлення, які забезпечують роботу обладнання від моменту відключення електрики до запуску генератора, а також має водяний і дизельний баки, систему вентиляції, кондиціювання та фільтрування.

"Навіть за сильних морозів операційна за 20 хвилин готова приймати пацієнтів. На даний час надважливою є хірургія, тому тут усе під неї налаштовано"

За його словами, у пункті можуть одночасно працювати дві хірургічні бригади. Тут є апарат УЗД, монітор пацієнта, кисневий концентратор, ШВЛ, дефібрилятор, стерилізатор, електрохірургічний апарат BOWA. Як зазначалося, планується запустити KeepLife у серійне виробництво.

Читайте також: Німецька Rheinmetall та "Укроборонпром" створюють спільне підприємство в Києві — можливе виробництво БМП Lynx