Про це повідомляють офіційні представники України на німецько-українському форумі в Берліні.

ТОВ «Український оборонпром «Рейнметал» працює з 18 жовтня 2023 року. Його спільною власністю є Rheinmetall Landsysteme GmbH з часткою 51% та UDI, якій належать 49%.

Співпраця між Rheinmetall та українським оборонним сектором незабаром пошириться на спільне виробництво в Україні окремих продуктів Rheinmetall, серед яких, можливо, БМП KF41 Lynx

Стратегічне співробітництво в оборонній сфері між двома організаціями почалося ще в травні 2023 року. 28 вересня 2023 року Федеральне відомство картелів Німеччини дало зелене світло новому спільному підприємству, а на початку жовтня було схвалено відповідними відомствами в Польщі та Україні. Кілька днів потому було офіційно зареєстровано та розпочато роботу компанії Rheinmetall Ukrainian Defence Industry.

Спільне підприємство працюватиме у сферах обслуговування та технічного обслуговування, а також збирання, виробництва та розробки військової техніки, і спочатку працюватиме виключно на суверенній території України.

Вперше оголошена у травні 2023 року співпраця між Rheinmetall та українським оборонним сектором спрямована на зміцнення внутрішньої оборонної промисловості України та, зрештою, її національної безпеки. План передбачає створення в Україні об’єднаних можливостей ОПК.

Україна може отримати вигоду від цієї співпраці кількома способами, включаючи створення та розширення потенціалу оборонних технологій у країні, додаткову локальну додану вартість, а також швидку доставку військового обладнання з Німеччини, обслуговування та технічне обслуговування військових транспортних засобів, що постачаються в Україну. Незабаром співпраця пошириться на спільне виробництво в Україні обраної продукції Rheinmetall.