Про це йдеться в оновленні щодо реалізації петиції від керівника цифрової трансформації Києва Петра Оленича.

Цей пересадковий квиток давав би право на необмежену кількість поїздок будь-яким видом транспорту протягом 90 хвилин після придбання.

Утім, через зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог, проти якої зареєстрували вже шість петицій, терміну дії квитка в півтори години може бути недостатньо. Натомість модернізація автоматизованої системи потребує значного фінансування, тож у КМДА й пропонують відкласти впровадження до завершення воєнного стану.

Автор петиції про запуск пересадкового квитка відзначав, що на певних ділянках київські маршрути громадського транспорту дублюють один одного, що потенційно дає змогу здійснити поїздку від пункту відправлення до пункту призначення з пересадкою на інший маршрут.

Раніше повідомлялось, що у столиці планують запустити єдиний е-квиток для метро і залізниці.

Про те, що система технічно готова реалізувати новий електронний квиток на 90 хвилин, раніше повідомляв оператор автоматичної системи оплати проїзду, КП «Головний інформаційнообчислювальний центр».

Петицію про запровадження пересадкового електронного квитка на 90 хвилин зареєстрували на початку березня 2023 року. Петиція пропонує встановити вартість квитка 8 гривень. Міський голова Києва Віталій Кличко підтримав пропозицію 22 квітня.