Презентувавши свій авторський музичний проєкт минулого року, пан Кирило мав уже десятки виступів в Україні й за кордоном, на яких збирав кошти для потреб Збройних Сил України. Зокрема він підтримує проєкт АрміяInform «30 війн із Zаклятим сусідом».

Мій музичний проєкт має назву «Дух України» й він призначений як для України, так і для інших країн світу. Якщо сформулювати його суспільну мету, то це утвердження української культурної ідентичності через музику, бо музика має свою неповторну мову, це мова української душі, якою вона розмовляє з Богом. Я так думаю, що і для українців, і для закордонної публіки важливо розуміти, в чому ж оця самобутність української душі. А музика — це найкращий інструмент, який показує цю самобутність. А крім того, це, безумовно, піднесення бойового духу, духу Перемоги. Бо всі ці композиції концентрують український дух і спрямовують його на реалізацію великої мети. розповідає Кирило Стеценко

Митець у Храмі святого рівноапостольного князя Володимира Великого в Переяславі виконав духовно піднесені твори «Інтегральний славень», «Три українські танці», «Дума одвічна», «Колискова для Квітки», «Вавилон від Івана (Буковинська рапсодія)», «Щедрик», «Ой, діду» та «Серце Бога». Слухачі підспівували та дякували гучними оплесками.

Присутніх вітали міський голова Переяслава В’ячеслав Саулко, ректор Університету Григорія Сковороди Віталій Коцур, а також начальник відділу культури й туризму Переяславської міської ради Валентин Шуткевич.

Кирило Стеценко повідомив, що його син зараз захищає Україну на фронті, тож йому перерахує частину коштів, зібраних на концерті. А інша частина буде переказана видавництву Марка Мельника на друк книги «30 війн із Zаклятим сусідом», перші примірники якої вже вирушили до підрозділів Сил оборони України. Також примірник видання був переданий до бібліотеки Університету Григорія Сковороди в Переяславі, директорка якої, Ольга Шкира, чи не найбільше вболівала за успішне проведення концерту Кирила Стеценка в рідному місті.

Ці книжки — це стратегічна ментальна зброя. Те, наскільки добре людина, яка воює, зрозуміє сенс цієї війни для України, настільки вона стане сильнішою. Вона за цим побачить усю глибину віків, побачить українську правду і твердість духу, вона зможе спертися на боротьбу наших дідів і прадідів. Як людина, яка займається мистецтвом, яка працює у сфері духовній, я переконаний, що війни виграють тільки тверді духом і ті, хто воюють за правду. Вони завжди перемагають тих, хто воює заради якихось матеріальних вигод або якихось дрібних тимчасових інтересів. І наша правда — підкріплена силою тисячоліття. наголошує Кирило Стеценко

Раніше повідомлялось, що на Переяславщині люди зібрали все, аби зігріти захисників на фронті — шкарпетки, трав’яний чай, заготівлі для гарячого супу.