Сьогодні, 6 листопада, в Києві презентували проєкт до 10-ї річниці початку Революції Гідності — "Територія Гідності у доповненій реальності: музеєфікація пам'яток Майдану". Про це повідомили на сайті Кабміну.

У межах проекту було оцифровано 15 тисяч світлин, які зафіксували події Революції Гідності 2013–2014 років. Завдяки імерсивним технологіям фахівцям вдалося відтворити об’ємні моделі десяти визначних для Революції місць. Зокрема, низку барикад, що локалізувалися з боку Бессарабської площі, поблизу Головпоштамту, біля будинку Профспілок та на Європейській площі, на вул. Героїв Небесної Сотні та на вул. Грушевського. Також мешканці та гості столиці зможуть побачити елементи наметового містечка, конструкцію «Ялинки» й Мистецький Барбакан. У цих місцях розташовані стенди з відповідним QR-кодом, за яким можна «оживити» вигляд центру Києва у 2013-2014 роках.

Проект стане влучним доповненням до екскурсій, які проводить Національний музей Революції Гідності. Особливо корисним він стане для людей, які не були безпосередніми учасниками подій і не розуміють, як функціонувало «місто в місті».

Завдяки гаджетам і передовим технологіям це допоможе зі збереження історичної пам’яті для майбутніх поколінь.

Читайте також: Музей Революції Гідності в Києві планують збудувати до кінця 2023 року