Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Під час розслідування з'ясувалося, що жінка, яка тимчасово обіймає посаду генерального директора, кілька разів передавала конфіденційні відомості із Системи відеоспостереження міста Києва щодо руху автомобілів столичними дорогами.

Вона, на прохання друга, через додаток для повідомлень ділилася з ним інформацією про траєкторії руху певних автомобілів, а також точки їх реєстрації за допомогою згаданої системи відеоспостереження.

У прокуратурі вказали, що зараз розглядається варіант застосування до підозрюваної певних обмежувальних заходів. Також уточнюються деталі інциденту.

У КМДА повідомили, що КП «Інформатика» спільно з правоохоронцями провело розслідування щодо можливої передачі інформації із системи відеоспостереження стороннім особам.

Із березня 2023 року виконуюча обов’язки директора КП «Інформатика» відсторонена від посади. Також проведено необхідні внутрішні безпекові заходи. Система відеоспостереження працює у штатному режимі, втручань не було.

Також депутатка Київради Ксенія Семенова пише: "Ініціюю створення тимчасової контрольної комісії щодо безпеки даних в Києві і оцього інциденту зокрема. Хто отримував цю інформацію і з якою метою, і як цього не допустити в майбутньому".

Раніше Хрещатик писав, що столичний активіст звинуватив міського голову Кличка та загалом КМДА у тому, що вони "натравили" на нього представників ТЦК та СП після випадку із "обливанням фарбою будівлі КМДА".