За словами пресслужби поліції Києва, заняття проводились у декілька етапів. Вони пройшли теоретичну частину тренінгу та навчились правильно накладати турнікет на кінцівки, бандаж на місця можливих кровотеч, перевіряти дихальні шляхи постраждалого, надавати йому стабільне бокове положення, зігрівати та евакуювати з небезпечної зони.

Після цього на правоохоронців чекали різні ситуативні вправи, які були максимально наближені до реальних. Для поліцейських столичної поліції організовано 4-денні курси з тактичної медицини та домедичної допомоги в умовах війни та терористичних загроз. В тренінгу взяли участь 67 поліцейських з різних підрозділів поліції Києва.

Заняття проводились у декілька етапів: спочатку інструктори розповіли про порядок оцінки стану постраждалого за протоколом M.A.R.C.H. з метою визначення надання домедичної допомоги у тактичних і бойових умовах. Цей алгоритм розроблено для того, щоб допомогти швидко ідентифікувати травми, які є найбільш загрозливими для життя, стабілізувати стан потерпілого та збільшити шанси на виживання.

Протокол M.A.R.C.H. передбачає п’ять кроків, серед яких: усунення масивної кровотечі, оцінка та контроль дихальних шляхів, вирішення будь-яких респіраторних проблем, таких як напружений пневмоторакс, який може погіршити дихання та призвести до смерті, оцінка кровотоку постраждалого та керування ним, усунення гіпотермії, тобто переохолодження.

Після теоретичних та практичних занять, чекали ситуативні вправи, наближені до реальних. Під час практичної частини учасники мали справу з «пораненими» на полі бою - під імітовані вибухи та задимлення вони повинні були витягнути на ношах потерпілих з червоної зони при цьому зупинивши масивну кровотечу, а іншу домедичну допомогу надати вже в менш небезпечній жовтій або зеленій зоні.

Фото 1 из 7.
Фото 2 из 7.
Фото 3 из 7.
Фото 4 из 7.
Фото 5 из 7.
Фото 6 из 7.
Фото 7 из 7.

Всі поліцейські, які проходили курси, успішно впоралися із завданнями та по завершенню тренінгу отримали відповідний сертифікат.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що на Київщині пройшли навчання — у Чорнобильській зоні військові та прикордонники відпрацювали контрдиверсійну боротьбу.