Попрощатись із Андрієм Василишиним прийшов Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко та керівництво МВС. Прощання відбулось у Володимирському соборі столиці.

"Ми проводжаємо людину-легенду, людину-історію, людину-борця, людину-переможця, людину-державотворця. До останнього подиху Андрій Володимирович вболівав за поступ і розвиток нашої держави. Йому довелося очолювати Міністерство внутрішніх справ у надзвичайно складній ситуації - на зламі епох. МВС переживало не простий час становлення, але величезний професійний досвід, людяність і фаховість допомогли не зламатися і стати фундаментом для сьогоднішнього Міністерства внутрішніх справ" державний секретар МВС Інна Ящук.

За її словами, у перші роки незалежності саме Андрій Василишин докладав чимало зусиль, аби з одного боку органи внутрішніх справ позбавились застарілих форм і методів роботи, а з іншого - просувались шляхом реформування виходу на простір міжнародного співробітництва.

Поховали ексочільника МВС на Байковому кладовищі. Андрій Василишин пішов із життя 12 жовтня 2023 року у віці 90 років. Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким Андрія Володимировича Василишина.

Вічна памʼять!