Автомобілі цільовим призначенням вручено мобільно-вогневим групам ЗСУ. Пікапи допомагатимуть нашим бійцям зачищати від ворожих дронів небо над Київщиною.

Про це повідомив очільник Київської ОВА, Руслан Кравченко.

Екіпажі цих автомобілів стоять на варті критичної інфраструктури Київщини. Для цього у кузовах машин встановлено кулеметні турелі для великокаліберної стрілецької зброї. Також для успішного ураження повітряних цілей екіпажам передано лазери, біноклі.

"Сьогодні спільно з АВТ Баварія, офіційним імпортером BMW Group в Україні, передали військовим 21 позашляховик підвищеної прохідності. Ці автомобілі – для мобільно-вогневих груп Сухопутних військ ЗСУ, які захищають нас від повітряних атак російських окупантів. Гроші на їх придбання були зібрані в рамках Українського оборонного проєкту разом із UNITED24"

Повідомляється, що це не всі автомобілі, які будуть передані військовим.

"Загалом мобільні групи отримають 60 автівок. Найближчим часом ще 24 позашляховики нададуть інші представники бізнесу, райони з громадами. Частину купуємо за кошти обласного бюджету. Сьогодні всі чудово розуміють необхідність активніше та ефективніше допомагати військовим. Адже це дає змогу кожному працювати на Київщині та відбудовувати її".

Відео у Фейсбуці можна класифікувати і переглянути.

Читайте також: Командувач Об'єднаних сил ЗСУ зустрівся з МВГ, яка за останній час знищила ракету Х-101 та "шахед"