Про це стало відомо з повідомлення пресслужби НАУ.

“Згідно з наказом від 6 жовтня 2023 року, відповідно до указу Президента України від 24 лютого 2022 року №64.2022 “Про введення воєнного стану в Україні”, ректор НАУ Максим Луцький мобілізований до лав ЗСУ, де розпочав проходження військової служби. На час несення служби Максимом Луцьким тимчасово виконувачем обов’язки ректора призначено Олексія Шкуратова”

В НАУ зазначають, що Шкуратов – доктор економічних наук, професор, проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Національного авіаційного університету.

Зазначимо, Олексій Шкуратов народився 31 грудня 1985 року в смт. Кирилівка Запорізької області. До призначення в НАУ, був заступником міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції. Також працював на посаді проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку Київського національного університету будівництва і архітектури.

3 жовтня ректор НАУ Максим Луцький повідомив, що йде служити у Збройні Сили України і планує проходити службу у протиповітряній обороні.

Депутат Київської міської ради Ксенія Семеново засумнівалася в чистоті намірів ректора Національного авіаційного університету Луцького служити в Збройних силах України. Семенова вважає, що таким чином Луцький намагається відбілити своє проросійське минуле.

Раніше Хрещатик писав: Реорганізація НАУ — чому та через які проблеми столичний ВУЗ можуть чекати серйозні зміни?