Про це повідомляє виконуючий обов'язки керівника райдержадміністрації Дарницького району, Микола Калашник.

"Особи встановлені, батьків викликано до Дарницького управління поліції. Служба у справах дітей та сімʼї разом із управлінням освіти залучені до процесу".

Калашник закликає батьків слідкувати за своїми дітьми, адже діти - дзеркало, що відображає стан справ у кожній окремій родині, тому "будьте гідним прикладом". Він додав, що "винні у цій історії будуть обовʼязково покарані у встановленому порядку".

Довідка. Сьогодні по обіді соцмережами почало ширитись відео, де достатньо дорослі школярі закидають яйцями юну школярку, а потім глузливо кричать "З дньом раждєнія!", демонструючи відверте цькування, зневажливу та образливу поведінку (булінг), до того ж й по відношенню до меншої від себе особи.

Це викликало неаби яку критичну реакцію мережі та критику підлітків серед громадськості. Пізніше Дарницький паблік "Дарниця Live" завдяки інформації від підписників повідомив дані підлітка:

"...правопорушник — 15–ти річний Давид Бивець за призвізьком «Джавід», учень 62 школи Дарницького району міста Києва. Також підписниками повідомлено особисті дані правопорушника."

Медіа нагадують, що згідно законодавству ці дії кваліфікується як булінг (цькування). На сайті омбудсмена дані дії кваліфікуються наступним чином:

Відповідальність підлітка від 14 до 16 років. Чинний Кримінальний Кодекс України http://bit.ly/35NO2A3 вказує вичерпний перелік статей, за які особа у віці від 14 років несе кримінальну відповідальність, наприклад, ст.121 “Умисне тяжке тілесне ушкодження”, ст.122 “Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження”. Тобто, дитина у віці від 14 років до 16 років може бути притягнутою до кримінальної відповідальності, якщо заподіє однокласнику чи будь-якій іншій особі ушкодження, що можуть кваліфікуватися як середньої тяжкості або тяжкі.

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА БУЛІНГ. У разі доведення булінгу кривдник муситиме сплатити штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (у 2019 році це від 850 до 1700 грн) або громадські роботи протягом 20-40 годин. Якщо ж булінг вчиняється групою осіб або повторно протягом року, то кривдник/-и сплачуватимуть від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 грн) або мають виконувати громадські роботи протягом 40-60 годин.

Читайте також: Підійшов розбиратись за образу маленьких дітей — 36-річному чоловікові тепер загрожує покарання за фізичний вплив на двох підлітків