Пам’ятник головному герою роману Миколи Островського «Як гартувалася сталь» Павлу Корчагіну був встановлений перед фасадом Електромеханічного технікуму залізничного транспорту на проспекті Повітрофлотському, 35. Про це повідомив активіст Вадим Поздняков у фейсбуці в п’ятницю, 6 жовтня.

У червні цього року в Києві вимагали демонтувати пам'ятник головному герою роману Миколи Островського «Як гартувалася сталь» Павлу Корчагіну. Днями на ньому з'явився напис-нагадування, що в Києві не місце скульптурам окупантів. Про це йшлося в Instagram-дописі спільноти Солом'янського району.

Тепер пам'ятника немає, а на його місці – клумба.

"У Києві знову зрушив з мертвої точки процес демонтажу пам'ятників. Микола Островський (герой його творіння - ред.) нарешті пішов геть. Хоча, згідно закону мав бути прибраний ще 7(!) років тому. Хоча іноді здається, що чекати декомунізації від Кличка можна так само, як і метро на Троєщину".

Довідка. Микола Островський – радянський письменник учасник встановлення радянської влади в Україні та боротьби з повстанським рухом за незалежність. Автор романів “Як гартувалася сталь” та “Народжені бурею”, які критикують за антиукраїнське зображення борців за незалежність України під час радянсько-української війни 1917-21 рр.

Читайте також: МКІП ініціював виключення пам’ятників Пушкіну та Щорсу з реєстру пам’яток, щоб розпочати демонтаж